foto: Harry Meijer 


foto: Sanne Peper

spel:
Marike Barendse 
Barbara Gozens 
Hans van Hechten 
Rupert van Heijningen 
Veronieke Schrickx 
en Jules Terlingen
x
dramaturgie: 
Ronald Venrooy
x
regie en toneelbeeld: 
Jules Terlingen
x
coaching regie:
Ivar van Urk

kostuums: 
Anneriek Schuurman
x
lichtontwerp:
Reint Baarda
x
techniek: 
Sophie de Hoop, Jorg Schellekens
x
productie: 
Liselore Poppe
x
zakelijke leiding: 
Anne-Marie Kremer
x  
 

  De Vader
   
  van August Strindberg 

  De Recencies   

  Het Script 

  Foto's

  In een grote, kille ruimte vechten een man en een vrouw om de zeggenschap over de opvoeding van hun dochter. Hij gooit zijn gezag als echtgenoot en kostwinner in de ring, zij gooit er de twijfel over zijn vaderschap tegenaan.
   
  De fatale stoot onder de gordel. 

  Een vluchtige gedachte wordt een obsessief idee. Er worden kiempjes gezaaid die groeien en zwellen. Voordat de echtelieden er erg in hebben, zijn het grootheden geworden die niet meer zijn terug te draaien. Geholpen door de omgeving redeneert de vader zich de dood in. 

  De Vader gaat over verstrikt raken in een relatie. Over meegezogen worden in een conflict, waaruit geen weg meer terug is. Een herkenbare maar genante vertoning over onmacht en verloren vertrouwen. 
     De Vader was te zien van dinsdag 23 maart t/m zaterdag 10 april 1999 (première zaterdag 27 maart) in de Schram Studio’s, Grasweg 35, Amsterdam, behalve op zondag en maandag.  
  x 
  In april 1999 werd De Vader ook in Utrecht (14 april  tot en met 17 april) en Den Haag (23 april tot en met 28 april) op locatie gespeeld. De locatie in Utrecht was de voormalige brandweerkazerne aan de Ganzemarkt, een locatie van Theater Kikker. In Den Haag werd in de Kunstpassage (Plein 23) gespeeld. 

  x 
  x 

  xMenu